Skapa en trivsam miljö hemma

Vi pratar ofta om ergonomi, bekvämlighet, luftkvalitet och hälsa när vi diskuterar våra hem, men något som hamnar i skymundan är hur det faktiskt kännas. Vilka känslor väcker rummet? Vilka sinnesstämningar sätter inredningen igång? Hur mår vi när vi slår oss ner och ser oss omkring?

Hur du går tillväga

För att skapa ett trivsamt rum måste du, för det första, fundera på vad rummet har för funktion. Om du ska använda rummet som kontor kan ett rejält skrivbord och ett flertal bokhyllor komma till användning. Om det är ett vardagsrum behöver du kanske snarare en mjuk soffa som rymmer hela hushållet. Oavsett vad rummet du ska inreda har för syfte, måste det vara funktionellt för att du ska använda det och trivas i det.

Det andra du behöver lägga fokus på är själva inredningsstilen. Mår du bäst av uppiggande pasteller, inspirerande mönster eller lugnande jordtoner? Om du är osäker eller slits mellan flera stilar kan det vara värt att skapa moodboards och sedan välja den som tilltalar dig mest.

Det sista steget är att införskaffa allt, och på ett så säkert och behagligt sätt som möjligt. Klicka dig vidare här för ett mycket bra alternativ, sedan är det bara att välja och vraka!