Motionera mera – skaffa de redskap du behöver

Rutiner och träning är det bästa du kan ge dig själv för att må bra, både kroppsligt och psykiskt. Regelbunden rörelse och motion gör att även mat och sömn faller på plats. Dessutom blir du piggare och starkare och har lättare att ta itu med utmaningar i livet.

Fördelar med att träna hemma

Träningen ska vara enkel att börja med och att utföra, så leta upp ett träningsprogram som du gillar. Många av programmen är utformade i olika nivåer, från nybörjare till elitmotionär. Oavsett om det är att springa, träna styrka eller yoga så finns det något för dig.

Tips på träningsredskap

Tänk på vad som är viktigast för just dig. Är det styrka, kan du börja med hantlar eller kettlebells för den enklare träningen. Om du vill satsa mer, så är det kanske en träningsmaskin som är det rätta för dig, som ett räcke att träna chins med eller en maskin för benpress.

Läs mer på Gymkompaniet. Eller är det kondition som är din grej? Då finns allt från ett enkelt hopprep till cyklar och löpband. Även om skogen är härligt så kan det vara skönt att slippa mörkret och istället köra rundan framför teven.