Miljövänliga alternativ vid städning

Det finns många städprodukter som är otroligt dåliga för vår miljö. Att välja mer ekologiska lösningar vid städning är ett utmärkt sätt att minska ditt klimatavtryck. Dessutom är det bättre för din och familjens hälsa.

Nu behöver det faktiskt inte stå på exempelvis flaskan eller burken att städmedlet är ekologiskt, utan du kan själv läsa på om de olika ingredienserna. På så sätt kan du göra bra val när du handlar rengöringsmedel.

Vissa delar av hemmet kräver speciell behandling och det är lätt att känna sig osäker på om medlet är ekologiskt passande eller ej. Du kan få bra tips på nätet om det du inte är helt säker på. Speciellt innehåller många medel för badrumsrengöring skadliga kemikalier, undvik dessa.

Hemgjorda lösningar

Det går även utmärkt att göra sina egna städprodukter hemma med ingredienser som du säkert redan har i köksskåpet. Till exempel är ättika, bikarbonat och citronjuice bra. Med de tre ingredienserna kan du skapa en hel del rengöringsmedel.

Innan moderna städprodukter dök upp så använde husfrun exempelvis en blandning av ättika, bikarbonat och varmt vatten för att rengöra silver. Likaså kan du använda ättika till att putsa fönster. Bikarbonat i varmt vatten är toppen för att bli av med bränd mat i kastruller. Det finns många användningar för den ekologiska trion.