Låt naturen ta hand om din hälsa

Att vara människa är att vara en del av jordens fantastiska kretslopp, där vi får fungera tillsammans med både djur och natur. Sedan urminnes tider har naturen försett oss med allt vi behöver för att leva, läka och blomstra. Än idag finns naturen här för att hjälpa oss.

Skogens skafferi

Just nu står skogens eget skafferi vidöppet och försommaren bjuder in den som vill att plocka med sig av allt som är ätbart. Vill du själv ge dig ut för att upptäcka alla de närande och stärkande växter och örter som finns i din närhet? Ta då med dig en guide som visar vilka växter du kan äta och hur du kan använda dem. Eftersom en del växter är giftiga är det viktigt att du bara plockar sådana du säkert känner igen.

Du behöver även tänka på Allemansrätten och respektera vad som är tillåtet att plocka och inte. På så vis hjälper du dessutom till med att värna om naturen!

Naturliga produkter

För den som inte har möjlighet att ge sig ut i skog och mark, finns många alternativ av naturliga kosttillskott. Det är ett enkelt, tryggt och säkert sätt att ändå få del av de nyttigheter växtriket erbjuder. Klicka här för att hitta produkter som låter naturen själv stärka din hälsa.