Hur sitter du när du arbetar?

Det är viktigt att vi tänker oss för hur vår arbetsställning ser ut. Hur sitter du när du arbetar? Ergonomi är viktigt för oss så vi inte sliter ut oss i förskott. Det gäller att vi har en perfekt stol som passar och ett skrivbord som är anpassat för den arbetsställning som vi vill ha.

Höj- och sänkbara bord är bra då du kan variera om du vill sitta eller stå och arbeta. Ergonomi är något som vi bör ta på största allvar för att få en arbetsplats som här bekväm för oss. Vi har skrivit om detta i en tidigare artikel som du kan fördjupa dig i. Ergonomi är inte bara för några få utvalda utan det är för alla på er arbetsplats. Om det är så att ni vill ha en förändring så prata med ert arbetsplatsmiljöombud som får ta detta vidare till ledningsgrupp.

Det gäller att man ser till helheten på den arbetsplats som man har. Man ska anpassa arbetet till människan och inte tvärtom. Det gäller att man förebygger de risker som kan uppstå genom att arbeta i ett monotont läge. Med en bra ergonomi på arbetsplatsen så kommer sjukskrivningar att minska och företaget bli mer lönsamt.