Fixa till dina trasiga smycken

Det är något med smycken, hur de blir personliga när du tar dem på dig. De speglar vem du är, signalerar vad du står för och dessutom har de ofta ett högt affektionsvärde.

Att laga och inte slänga

Om ditt smycke går sönder, välj att laga och inte slänga det. Om det inte passar dig längre, kan du faktiskt både förstora eller förminska det. I själva verket finns det olika sätt att ta hand om dina värdesaker, och på så vis bevara dem ytterligare en tid.

Läs mer här om hur du kan fixa till dina trasiga smycken och följaktligen få dem som nya igen. Framför allt har både du och miljön mycket att tjäna på det förhållningssättet.

Vårt ansvar tillsammans

Slit och släng mentaliteten verkar på sina håll vara under luppen och tack och lov för det. Vi måste fundera på vårt ekologiska fotavtryck och hur vi tillsammans kan minska den negativa påverkan. Genom att producera och konsumera mindre och mer ansvarsfullt drar vi alla vårt strå till stacken.

När vi tar hand om det vi har, ser till att reparera och vårda istället för att kasta bort och köpa nytt, tar vi vårt ansvar tillsammans.