Ansvarsfulla företag

eco buisness company_161237432

När man själv går över mot en mer hållbar, ekologisk och miljövänlig livsstil, vill man inte längre anlita företag som hjälper till att förvärra situationen. Istället måste man söka efter ansvarsfulla företag som gör sitt. Vi har hittat några guldkorn inom flera kategorier som du kan kontakta om du behöver deras tjänster eller produkter.

Assista

För dem som behöver hjälp med hemmet är en städfirma idealt. Men man kanske oroa sig för vilka produkter som används under städningen.

Det här företag tar både ansvar socialt och miljömässigt. De skriver uttryckligen på sin sajt att de alltid söker efter de bästa produkterna för att städa miljövänligt. De är också givar till organisationer som står för etiskt ansvarstagande, samhällsengagemang och ger ekonomiskt bistånd.

Lantmännen

Söker man matvaror av högsta kvalité som är lokalproducerat och som ger djuren och jorden ett värdig liv, ska man kolla på Lantmännen. De är en av de mest miljövänliga företagen i Sverige idag, bara toppade av 5 andra storföretag (Coop, IKEA, ICA, Volvo PV och Arla). De försöker odla marken på det mest hållbara sättet och tar hänsyn till jord, växter, odlingen och naturen runtomkring.

Sony Ericsson

Lite längre ned på listan av miljövänliga företag hittar vi det enda mobila företaget. Sony skapar mobiltelefoner av högsta kvalité och försöker samtidigt nå noll miljöpåverkan. De är inte där en, att skapa en mobiltelefon innebär en hel del plaster och kemikalier men genom kontinuerligt arbete har de börjat bli ett hållbart företag ut miljösynpunkt.

Hästens

En skön säng ger bättre sömn vilket ger bättre humör och starkare kropp. Hästens  har alltid satsat på att tillverka de bästa sängarna och de försöker samtidigt ta vara på miljön. De använder sig av naturliga material som tagel, ull och bomull. De är märkt och certifierad från Ecodesign-direktivet och garanterat latexfria.